Meteen naar de inhoud

PIES OF ART

Kunst lijkt geen dagelijkse levensbehoefte, maar is dat wel.
De sector vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van onze werkgelegenheid. Van makers tot doeners: kunst en cultuur zorgen dat flink wat mensen dagelijks brood op de plank hebben. Toch wordt de kunstensector al tientallen jaren stelselmatig uitgehold: kunstenaars in alle disciplines en mensen met creatieve beroepen worden zonder blikken of blozen onderbetaald en subsidies lopen terug. Creatief ondernemerschap is kunstenaars op het lijf geschreven, maar zonder houvast sta je al snel met je rug tegen de muur.

Wat kunst oplevert?
Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat kunst en cultuur onzichtbare, drijvende krachten zijn achter vernieuwing en innovatie. Zonder een bloeiende creatieve sector geen inspiratie die vooruit stuwt en groei bevordert, ook economische groei. Kunst maakt ook weerbaar, omdat mensen in staat stelt iets te doen waar ze plezier aan beleven en maakt mensen zelfredzamer. Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Af en toe een flinke dosis vitamine C-ultuur doet wonderen voor je weerstand. Dus of je nu maker bent of publiek, kunst verrijkt.

Kunst en cultuur zijn niet alles, maar zonder kunst en cultuur is alles niets.
Om de uitholling van kunst en cultuur onder de aandacht te brengen, ontwierp en verspreidde Koen onderstaande posters en sweaters. De posters mogen vrij gedownload, gebruikt en verspreid worden onder vermelding van credits: ©piesofart. De sweaters kunnen besteld worden, informeer naar de mogelijkheden.

nl_NLDutch