Koen Wilgehof-Sodaar

amsterdam 1963 / beeldend kunstenaar - graficus - vormgever
Koen Wilgehof aan het werk
Al jong werd Koen gegrepen door de wereld van de kunst. Hij leidde zichzelf op door bezoeken te brengen aan musea, galeries, het concertgebouw of een theater. Soms gewoon onder schooltijd. Het vormde zijn blik op de wereld en stuwde de drang om met beeld verhalen te vertellen op. Het lef om buiten gebaande paden te treden komt duidelijk tot uitdrukking in zijn werk, dat in stijl en ontwikkeling geen lineaire lijn laat zien.

Het eindresultaat vloeit niet voort uit het gebruik van bepaalde materialen of de toepassing van een specifieke techniek. Het is eerder andersom: verhalen, emoties en ervaringen noodzaken tot verbeelding. Die zet op haar beurt aan tot de keuze voor de vorm die daarbij past. Dat resulteert in een veelzijdig oeuvre, dat onder andere schilderijen en objecten omvat.

Koens werk is opgenomen in zowel bedrijfs- als particuliere collecties en wordt door een breed publiek met enthousiasme ontvangen.
Dees en Koen beschouwen zichzelf in de eerste plaats als verhalenvangers en -vertellers. Dat doen zij vanuit hun bureau voor creatieve communicatie: Wilgehof+Sodaar. Maar ook in de kunst werken ze nauw samen.

Op verschillende manieren onderzoeken zij het spanningsveld tussen dromen, verlangens, idealen en de werkelijkheid. Niet om een oordeel te vellen, maar om het publiek even stil te laten staan bij onderwerpen die iedereen raken. Hun kunstwerken hebben herkenbare thema’s als basis: eenzaamheid, geluk, diversiteit en verbinding. Met hun werk willen zij aanzetten tot meer betrokkenheid in een samenleving die snel verandert.

Dees Wilgehof-Sodaar

's-Hertogenbosch 1969 / beeldend kunstenaar - schrijver
Van kleins af aan is Dees gefascineerd door verhalen. Al tijdens haar studie psychologie werd duidelijk dat daar haar passie ligt: het vertellen van haar eigen verhalen en die van anderen.

Dees verdiepte zich in de VS in de mondelinge traditie van overlevering. Na het afronden van de Schrijversacademie, specialisatie storytelling, draagt zij nu een schat aan informatie met zich mee.
Koen en Dees Wilgehof